Skip to main content

Zatvorenici darovali decu koja se hrane u Narodnoj kuhinji božićnim paketićima

Marginalci 06. јан 2022.
< 1 min čitanja

Rukovodstvo Okružnog zatvora u Smederevu poklonilo je danas, povodom nastupajućeg Božića, deci koja se hrane u Narodnoj kuhinji paketiće sa badnjakom, hranom, slatkišima, odećom i voćem koje se uzgaja na ekonomiji ovog zavoda.

U humanitarnoj akciji su zajednički učestvovali zaposleni i osuđena lica.

Deca, uzrasta do četiri godine, dobila su 55 paketića, a u ovom trenutku se više od 300 devojčica i dečaka hrani u Narodnoj kuhinji u Smederevu što je trećina od ukupnog broja korisnika u ovom gradu, saopšteno je iz ministarsta pravde, kao i da su paketići uručeni u saradnji sa Crvenim krstom.

Uoči Nove godine, rukovodstvo КPZ u Padinskoj Skeli u Beogradu poklonilo je deci u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici, u Beogradu, novogodišnje paketiće koje su, takođe, zajednički obezbedili zaposleni i osuđena lica u ovom zavodu.

Slatkiše i ručno izrađene novogodišnje čestitke su dobila i deca u Dečijem selu „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Кamenici.

Podsećamo i da su osuđena lica КPZ u Sremskoj Mitrovici u decembru 2020. godine pokazala humanost donirajući Svratištu za decu Novi Beograd skoro 4.000 suvih obroka i 500 zaštitnih maski.

U najvećem zavodu u zemlji osuđena lica su, prethodno obučena da šiju i kroje, od početka pandemije do sada sašila više od pola miliona zaštitne opreme (maski, nazuvica, skafandera) za zaposlene i osuđena i pritvorena lica u drugim zavodima.

(Beta)