Skip to main content

Za Orbana glasalo 1240 od ukupno 1241 delegata!?

Autonomija 29. sep 2013.
< 1 min čitanja

Na izbornom kongresu mađarske vladajuće stranke Fides u Budimpešti za predsednika stranke ponovo je izabran dosadašnji predsednik Viktor Orban, premijer Mađarske. On je od 1.241 glasa osvojio 1.240. Viktor Orban je na funkciji predsednika stranke od 2003. Prethodno, između 1993. do 2000. takođe je bio na čelu Fidesa.
Godina 2014. biće u Mađarskoj godina za pojeftinjenje komunalnih troškova, a mesto te borbe biće izbori , ali će se odbraniti nezavisnost zemlje – poručio je Viktor Orban nakon izbora. U obraćanju delegatima, on je konstatovao da Mađarska ni do sada nije bila miljenica Evropske unije i da je vladajućoj strukturi u zemlji jasno da će putem smanjivanja režijskih troškova izazvati negodovanje kod monopolskih preduzeća od kojih će ovim putem oduzeti ranije garantovani profit u iznosu od više hiljada milijardi. Oni će biti spremni na sve da bi sprečili smanjivanje komunalnih izdataka građana da bi na taj način povratili do sada izgubljena sredstva – izjavio je Viktor Orban.
Orban je izneo mišljenje da će tokom izborne kampanje iduće godine sadašnja opozicija ponuditi bankama i multikompanijama “savez protiv Mađara” i da je opozicija spremna da ukine porez za banke i specijalne poreze (koje je uvela vlada Viktora Orbana) da bi obezbedila odrešene ruke “bankama, spekulatima i multikompanijama za slobodno otimanje”.
Nismo i nećemo biti sluge Evrope – poručio je Orban sa izbornog kongresa Fidesa.
(Autonomija/Vajdasag Ma)