Skip to main content

VP: Neophodni lokalni izbori u Novom Sadu

Autonomija 03. апр 2014.
< 1 min čitanja

Vojvođanska partija (VP) iz Novog Sada ocenila je danas da je predlog gradonačelnka Novog Sada Miloša Vučevića da se rekonstruiše gradska vlast neprihvatljiv i uputila zahtev da se raspišu vanredni lokalni izbori. 

VP je u saopštenju za javnost ocenio da će rekonstrukcijom gradske vlasti sve ono što je loše urađeno „biti samo gurnuto pod tepih“, te da će tako biti otvoren novi prostor za zloupotrebe.

„Novi lokalni izbori su neophodni, jer je nebriga, nesposobnost, neodgovorno i bahato ponašanje koalicionih partnera sa kojima Srpska napredna stranka čini gradsku vlast dovela funkcionisanje Novog Sada na ivicu kolapsa“, upozorila je VP.

VP je dodala da sindikati javnih preduzeća svakodnevno zahtevaju smene direktora javnih preduzeća, pogotovo onih koji su kadrovi stranke Treća Srbija i drugih stranaka koje u Novom Sadu više nemaju legitimitet.

Dodaje se da bi i budžetska inspekcija trebalo da podnese krivične prijave jer direktori tih preduzeća zapošljavaju nove radnike, iako je Vlada Srbije to zabranila u decembru prošle godine, te da su pojedini funkcioneri novosadske vlasti i dalje na funkcijama iako su pravili teške saobraćajne incidente u pijanom stanju.

“Novi Sad ne zaslužuje vlast koja narušava njegove vrednosti. On pripada Novosađanima, a ne partijskim poslušnicima i stranačkim preletačima”, ocenila je VP i dodala da je ta stranka spremna da nakon novih izbora preuzme odgovornost za funkcionisanje grada.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je u utorak redefinisanje odnosa unutar vladajuće koalicije u tom gradu, a ukoliko se to ne desi i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.

(Autonomija)