Skip to main content

Skupština Vojvodine o Programu razvoja pokrajine

Autonomija 03. апр 2014.
< 1 min čitanja

Skupština Vojvodine danas će raspravljati o Programu razvoja te pokrajine, za period od 2014. do 2020. godine, koji je predložila Vlada Vojvodine.

Reč je o dokumentu koji predstavlja osnov za sprovođenje regionalne politike Vojvodine i u kojem su strateški pravci i ciljevi razvoja svrstani u četiri prioriteta, koji se odnose na razvoj ljudskih resursa, infrastrukture i uslova za pristojan život i rad, kao i za održivi privredni rast, te razvoj institucionalne infrastrukture.

Za realizaciju projekata iz Akcionog plana je potrebno oko 170 milijardi dinara, pri čemu je iz budžeta Vojvodine potrebno obezbediti oko 22 milijarde, a ostala sredstva potrebno je obezbediti iz budžeta Evropske unije, Srbije i lokalnih samouprava.

„Ovaj dokument će predstavljati značajno polazište za vođenje proaktivne politike pridruživanja Srbije Evropskoj uniji, s posebnim osvrtom na Vojvodinu. Donošenjem ovakvog dokumenta, blagovremeno se može doprineti uravnoteženom regionalnom razvoju“, obrazložila je Vlada Vojvodine.

Na sutrašnjoj sednici pokrajinske skupštine po prvi put će delovati i novoformisana poslanička grupa Nove demokratske stranke (NDS).

NDS je formirao poslanički klub koji čini pet bivših poslanika sa liste Demokratske stranke (DS).

Vladajuća većina, koju čine DS, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvođanskih Mađara, ima 70 od ukupno 120 poslanika.

(Autonomija)