Skip to main content

Vojni sindikat: Otkud penzionisani general Milorad Stupar na sastanku vojnog i državnog vrha

Info 01. feb 2024.
< 1 min čitanja

"Stupar je učestvovao i u radnom delu sastanka, na kom su mu prezentovani poverljivi podaci koji predstavljaju državnu tajnu"

Vojni sindikat Srbije zatražio je od ministra odbrane Miloša Vučevića da javno kaže po kom osnovu i u kom svojstvu je civil Milorad Stupar, general-major u penziji, prisustvovao sastanku vojnog i državnog vrha u kasarni Vojske Srbije u Topčideru i analizi operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

Sindikat ukazuje da je Stupar to potvrdio gostujući u sredu ujutro na televiziji Pink, rekavši da je prisustvovao na poziv Vučevića.

Kako smo obavešteni, Stupar je učestvovao i u radnom delu tog sastanka, obraćajući se prisutnima svojim izlaganjem pri čemu su mu prezentovani poverljivi podaci koji predstavljaju državnu tajnu, o operativnim sposobnostima Vojske Srbije, navodi se u saopštenju.

Reprezentativni Vojni sindikat je ukazao i da na taj važan sastanak, na kojem je između ostalog bilo i reči o stanju ljudskih resursa i drugim bitnim pitanjima od značaja za položaj profesionalnih pripadnika vojske, nisu pozvani njegovi predstavnici, iako je jedini zvanični zakonski zastupnik svih zaposlenih u odbrani.

Da li ministre smatrate da je u ovom trenutku važnije šta ima da vam kaže Stupar, čiji su efekti rukovođenja i komandovanja vojskom svima nama dobro poznati i veoma upitni ili mi koji danas činimo Vojsku Srbije i kojih nas je iz dana u dan sve manje, pita sindikat.

(FoNet, Foto: Beta)