Skip to main content

Vlada Crne Gore protestuje zbog postupanja policije Srbije

Aktuelno 11. sep 2021.
< 1 min čitanja

Vlada Crne Gore saopštila je da je zabrinuta i užasnuta odnosom policije Republike Srbije prema djeci crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića.

Iz Vlade Crne Gore su reagovali zbog odnosa policije Repubilke Srbije prema porodici premijera Zdravka Krivokapića.

Tvrde da su pripadnici policije Republike Srbije sinoć u Beogradu na, kako kažu, „grub i nedopustiv način atakovali na sina predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, u trenutku kada se svojim automobilom parkirao ispred zgrade u kojoj, sa porodicom, živi jedna od kćerki premijera“.

„U pratnji premijerovog sina, koji je štićena ličnost, bio je policijski službenik Uprave policije Crne Gore. Policijski službenici Republike Srbije, repetirajući pištolje, zatražili su od premijerovog sina, u trenutku kada je izlazio iz automobila, da stavi ruke na glavu, pa na krov automobila, pravdajući svoj postupak naredbom koju su dobili, ne pokazavši pri tom nikakav pisani nalog“, navode iz Vlade Crne Gore.

Napominju da su djeca i unuci premijera Krivokapića, iz bezbjednosnih razloga, već tokom noći iz Beograda su doputovali u Crnu Goru.

„Užasnuti smo i zabrinuti zbog odnosa policije Republike Srbije prema djeci crnogorskog premijera, posebno imajući u vidu da su zbog sličnih neprijatnosti kćerke premijera Krivokapića već jednom morale napustiti Beograd. Sve dalje aktivnosti povodom ovog slučaja će preuzeti Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore“, navodi se u reagovanju Vlade Crne Gore.

Podsjećamo, MUP Srbije saopštio je da su policijaci u ovom slučaju postupili profesionalno.

(Antena M)