Skip to main content

Vesna Pusić o uklanjanju ploče u Morinju: Kakva sramota!

Jugoslavija 18. окт 2022.
< 1 min čitanja

Nekadašnja ministarka vanjskih i evropskih poslova Hrvatske i poslanica Vesna Pusić prokomentarisala je kratko rješenje inspekcije o uklanjanju spomen-ploče u Morinju i to riječima: „Kakva je ovo sramota“.

„Postavljajući spomen ploču bivšim zatočenicima logora u Morinju, uglavnom stanovnicima Konavala i Dubrovačkog Primorja, Crna Gora je pokazala svoje ljudsko lice„, navodi Pusić na tviteru.

Ploču su, podsjetimo, prošle sedmice otkrile delegacije Crne Gore i Hrvatske, odnosno ministri odbrane i vanjskih poslova Raško Konjević i Ranko Krivokapić sa hrvatskim kolegama Tomom Medvedom i Goranom Grlićem Radmanom.

Sjećamo se zločina počinjenih da bi se osramotili ime i duh Crne Gore. Izražavamo žaljenje za sve patnje koje su preživjeli zatočenici. Da se nikada ne ponovi”, piše na ploči koju potpisuju ministarstva odbrane i vanjskih poslova.

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative i ministar bez portfelja Adrijan Vuksanović takođe je danas za Antenu M komentarisao rješenje Uprave za inspekcijske poslove o uklanjanju spomen-ploče iz nekadašnjeg logora Morinj.

„Sve to pokazuje u kakvom ambijentu i kakvom ozračju danas živimo. Pokazuje i koliko smo se vratili unatrag na onom putu za koji smo govorili da je emancipatorski“.

(Antena M, Foto: N1)