Skip to main content

Uslovna kazna za napadače na goste „Crnog ovna“, tužilaštvo će se žaliti

Vojvodina 19. okt 2023.
2 min čitanja

Okrivljenima je izrečena i mera bezbednosti zabrane prilaženja i komunikacije sa oštećenima u trajanju od tri godine od dana pravnosnažnosti presude

Dvadesetdvogodišnji S. D. i dvadesetjednogodišnji M. G. iz Novog Sada osuđeni su na uslovne kazne zatvora zbog napada na goste lokala „Crni ovan“ u januaru ove godine.

Osnovno javno tužilaštvo je saopštilo da će uložiti žalbu Višem sudu u Novom Sadu, sa predlogom da se okrivljeni strože kazne.

Tužilaštvo navodi da se oglašava povodom interesovanja javnosti o krivičnom postupku koji se vodi protiv S. D. i M. G, a u vezi sa događajem koji se odigrao dana 15. januara kada je napadnuto više lica u lokalu „Crni ovan“ i kada je naočigled više gostiju i radnika došlo do oštećenja imovine istog ugostiteljskog objekta.

„Osnovno javno tužilaštvo obaveštava javnost da je u toku ovog krivičnog postupka dokazalo činjenične navode optužnog akta, nakon čega je Osnovni sud doneo i dana 19. septembra 2023. godine javno objavio prvostepenu presudu kojom je okrivljene S. D. i M. G. oglasio krivima za krivično delo nasilničko ponašanje u saizvršilaštvu iz člana 344. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika u vezi sa članom 33. Krivičnog zakonika, te je svakom od okrivljenih izrekao uslovnu osudu tako što im je utvrdio kazne zatvora u trajanju od po jedne godine i istovremeno odredio da se tako utvrđene kazne zatvora neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od tri godine od dana pravnosnažnosti presude ne učine novo krivično delo. Istom presudom, okrivljenima je izrečena i mera bezbednosti zabrane prilaženja i komunikacije sa oštećenima u trajanju od tri godine od dana pravnosnažnosti presude“, navode u tužilaštvu.

Dodaju i da je pismeni otpravak navedene prvostepene presude dostavljen ovom tužilaštvu 18. oktobra i da će u zakonskom roku izjaviti žalbu Višem sudu.

U saopštenju tužilaštva se ne pominje šta se desilo sa dvadesettrogodišnji D. A. iz Novog Sada koji je prvobitno bio obuhvaćen krivičnom prijavom za nasilničko ponašanje, tako da se može pretpostaviti da se odustalo od njegovog krivičnog gonjenja.

(021.rs)