Skip to main content

Uručena priznanja Izvršnog veća za ravnopravnost polova

Info 25. мар 2008.
< 1 min čitanja

Gordana Čomić i Bojan PajtićDobitnici ovogodišnje nagrade Izvršnog veća Vojvodine za ravnopravnost polova su narodna poslanica Gordana Čomić i udruženje gradjana „Ženske studije i istraživanja“ iz Novog Sada.
Priznanje u oblasti ravnopravnosti polova dodeljuje se radi unapredjenja istaknutih pojedinaca i organizacija i podsticanja njihovog budućeg rada, a sastoji se od diplome, statue i novčane nagrade.
Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić rekao je na svečanosti uručenja priznanja da je veoma važno da se poštuje ženski princip koji je negiran kroz čitavu civilizaciju.
„Na našoj generaciji je ogromna odgovornost da promenimo situaciju u kojoj je više od polovine stanovništva u državi i svetu ženskog pola, više od polovine svršenih studenata Novosadskog univerziteta je ženskog pola, većina aktivnih i kreativnih članova ovog društva su žene, a ogromna većina koja donosi odluke su muškarci“, rekao je Pajtić.
On je kazao da je želja pokrajinske vlade da sanira suštinsku neravnopravnost u društvu i dodao da se položaj žena može promeniti od akcije formiranja ženskog preduzetništva do akcija izgradnje mreže sigurnih ženskih kuća.
Gordana Čomić je rekla da nagradu prima u ime mnogih žena sa kojima je pokušavala da se izbori za promenu modela, perspektive i percepcije žene u društvu i politici.
U ime udruženja „Ženske studije i istraživanja“ priznanje je primila članica skupštine Slobodanka Markov.

Beta