Skip to main content

UNS i NUNS: Očekujemo da Apelacioni sud potvrdi presudu za ubistvo Ćuruvije

Info 08. апр 2022.
< 1 min čitanja

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštili su da će u ponedeljak 11. aprila u 12 sati u Svetogorskoj ulici ispred broja 35 položiti vence i zapaliti sveće na mestu ubistva Slavka Ćuruvije, urednika i izdavača “Dnevnog telegrafa” i “Evropljanina”.

„Maratonski sudski proces, koji traje osam godina je pri kraju, a Alepacioni sud treba konačno da odluči po žalbama tužilaštva i odbrane. UNS i NUNS očekuju da Apelacioni sud potvrdi prvostepenu presudu i ističu da je njeno izricanje čin koji treba da znači kraj nekažnjivosti zločina nad novinarima u Srbiji. UNS i NUNS traže da se pravdi privede Miroslav Kurak, koji je i dalje nedostupan srpskom pravosuđu“, kaže se u saopštenju.

Podsetimo, u decembru prošle godine za ubistvo Slavka Ćuruvije pred prvostepenim sudom su osuđeni Radomir Marković na 30 godina zatvora, Milan Radonjić na 30 godina zatvora, Ratko Romić na 20 i Miroslav Kurak, koji je i dalje u bekstvu, na 20 godina zatvora.

„Predmet je od prošlog meseca u Apelacionom sudu, koji, kako navode mediji, čeka izjašnjavanje Tužilaštva za organizovani kriminal da bi zakazao javnu sednicu. Ovom prilikom pozivamo koleginice i kolege da nam se pridruže u ponedeljak da zajedno obeležimo 23. godišnjicu ubistva našeg dragog kolege“, stoji u saopštenju.

(N1, Foto: Beta)