Skip to main content

Ukinuta presuda bivšem predsedniku opštine Grocka za paljenje kuće novinara

Aktuelno 25. dec 2021.
< 1 min čitanja

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je bivši predsednik beogradske opštine Grocka Dragoljub Simonović osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora zbog podstrekavanja na paljenje kuće novinara portala Žig info, Milana Jovanovića, prenela je danas televizija N1.

Sud je kako se navodi, usvojio žalbe branilaca optuženih navodeći da se njima “osnovano ukazuje na činjenicu da postoji razlika između izreke javno objavljene presude 23. februara i izreke pismenog otpravka presude koji sačinjen i dostavljen učesnicima krivičnog postupka”.

Po navodima N1, predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Nekadašnji predsednik opštine Grocka osuđen je krajem februara prvostepeno na četiri godine i tri meseca zatvora jer je sud utvrdio da je naručilac paljenja kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića decembra 2018. godine.

Na istu kaznu osuđen je kao neposredni izvršilac i Aleksandar Marinković koji je u bekstvu, a za kojeg je sud utvrdio da je bacio molotovljev koktel u garažu Jovanovićeve kuće.

Na četiri godine osuđen je Vladimir Mihailović, u to vreme aktivni policajac, koji je kao posrednik pronašao izvršioca tog dela.

(Beta, Foto: N1)