Skip to main content

Ujedinjene nacije pozivaju na usvajanje Zakona o istopolnim zajednicama u Srbiji

Marginalci 24. сеп 2021.
< 1 min čitanja

Više od 10 međunarodnih organizacija i diplomatskih misija podržalo je globalnu kampanju Ujedinjenih nacija pod sloganom „Ljubav je zakon“ u znak podrške LGBT zajednici u Srbiji i usvajanju Zakona o istopolnim zajednicama.

„Želim stvarnost jednaku za sve“, poručili su u videu , koji je nastao u okviru kampanje, ministarka za ljudska i manjinska prava Gordana Čomić, pevačica Sara Jovanović, aktivisti i aktivistkinje i predstavnici međunarodnih organizacija.

Iz UN navode da duboko veruju „da su ravnopravnost i poštovanje ljudskih prava ključ za jednake mogućnosti svih građana i građanki svakog društva i da je podrška u promovisanju ovih ideja od izuzetnog značaja“.

Kampanju zajednički sprovode Ujedinjene Nacije – Srbija, Kancelarija Saveta Evrope u Beogradu, Ambasada Velike Britanije u Beogradu, Ambasada Belgije u Beogradu, Ambasada Kraljevine Holandije, Ambasada Australije u Beogradu, Ambasada SAD u Beogradu, Ambasada Danske u Srbiji, Ambasada Italije, Ambasada Savezne Republike Nemačke, Ambasada Kraljevine Norveške, kao i Ambasada Kanade u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

(Beta, Foto: Pixabay)