Skip to main content

Tadić u oblacima: Niko kao mi

Info 05. avg 2010.
< 1 min čitanja

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da se nigde u Evropi trenutno ne gradi toliko mostova kao što se gradi u Srbiji.
Tadić je posle obilaska radova na mostu preko Dunava kod mesta Beška rekao da će do kraja decenije Srbija imati 13 mostova preko Dunava.
Ocenio je da će to biti veliki uspeh i naveo da neke zemlje EU imaju svega dva mosta preko Dunava.
“Posle više decenija Srbija gradi. Treba da budemo ponosni”, rekao je Tadić.
On je, međutim, dodao da je problem u tome što su neki veliki infrastrukturni projekti na kojima se danas radi započeti još ’80-ih, što je jasan pokazatelj da se u Srbiji decenijama nije radilo.
Predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo zbog brzine i kvaliteta radova na mostu na Dunavu kod Beške i najavio da će i sledećih dana nenajavljeno obilaziti gradilišta.
Tadić je rekao da će autoput od Novog Sada prema Mađarskoj biti završen do kraja ove godine, onaj prema Bugarskoj početkom 2012. godine, dok će početkom 2013. godine biti završen i autoput prema Makedoniji.
Dodao je da Srbija traga za strateškim partnerom za izgradnju autoputa prema Crnoj Gori.
Tadić je danas na mostu kod Beške razgovarao sa predstavnicima izvođača radova, a potom se sa njima u korpi koju je podigao kran popeo na centralni stub čija je izgradnja pri kraju.
Predstavnici Tadićevog kabineta nisu dozvolili novinarima da postavljaju pitanja koja nisu vezana za program današnje posete gradilištu.
Posle Beške, Tadić će obići i severni krak autoputa Novi Sad – Horgoš, a potom i glavni grad Vojvodine, gde će takođe posmatrati radove na infrastrukturi.

(Beta)