Skip to main content

Subotički DSVM: Akcioni plan osporenog rukovodstva

Autonomija 03. окт 2008.
< 1 min čitanja

Nadamo se da će i ostale lokalne organizacije Demokratske stranke vojvođanskih Mađara stupiti na put obnove – izjavio je na konferenciji za novinare Zoran Šećerov, nedavno izabrani predsednik subotičke organizacije DSVM kojem je legitimitet osporen. Njegov izbor, kao što je poznato, partijsko rukovodstvo smatra nepropisnim i otuda ga i ne priznaje.
Predstavljajući akcioni plan osporenog izbornog skupa definisanog u 14 tačaka, Šećerov je, zajedno sa potpredsednikom Balintom Laslom predočio zalaganje za ustanovljavanje višenaciopnalnih građanskih straža, za jednogodišnje zamrzavanje cena komunalnih usluga, kao i za besplatnu nastavu jezika koji se govore u gradu, a koja bi se obezbedila finansiranjem iz sredstava lokalne samouprave. Prema njihovim rečima, podržali bi kulturne institucije, ali bi na godinu dana suspendovali održavanje subotičkih festivala i većih manifestacija, a sredstva koja bi se uštedela namenili bi siromašnima. Savezu vojvođanskih Mađara Šečerov je poručio da „može da računa na njihovu saradnju“.
Šećerov je je i priznao da rukovodstvo DSVM-a smatra da je njihova aktivnost ilegalna, odnosno da ono ne priznaje nedavno izabrano rukovodstvo lokalne organizacije, ali da ni oni „ne priznaju Čabu Šepšeija za predsednika“. Prema rečima Šećerova, Šepšeiju u zamenu „nude mesto počasnog predsednika u subotičkoj organizaciji, kao i Andrašu Agoštonu, predsedniku DSVM-a funkciju počasnog predsednika stranke“.

(www.vajdasagma.info)