Skip to main content

Subotica: Muzikom za lečenje bolesne dece

Vojvodina 10. јун 2021.
< 1 min čitanja

Subotičanin Bojan Temunović sa svojim prijateljima muzičarima svake druge ili treće nedelje na gradskom trgu u Subotici izvodi domaću i stranu muziku za prolaznike i sav prikupljeni prilog poklanja bolesnoj deci Srbije.

Ovim humanim gestom oni pokazuju da je zajedno sa Subotičanima zaista moguće „muzikom protiv bolesti“ doprineti tome da se nekom detetu pomogne da brže pronađe put do ozdravljenja i uspostavljanja normalnog života.

Muzičar Bojan Temunović kaže za Magločistač da ovaj tamburaški ansambl postoji dve godine, i da su Subotičani veoma dobro prihvatili ovu humanitarnu uličnu akciju i rado prilaze i ostavljaju priloge.

„Jako nam je drago kada vidimo da nam ljudi prilaze, ubacuju novac i osmehuju se… Onda dobijemo još više energije da nastavimo tu našu priču. Svaki put kada posetim sajt ’Budi human’, stegne me srce, zato što ima više od 400 dece kojima treba pomoć“, navodi Bojan.

Kako kaže, gotovo svako treće ili četvrto dete boluje od spinalne mišićne atrofije (progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest) i potrebno je prikupiti ogroman novac, neretko i do 2,5 miliona evra.

„Mislim da i to naše malo u tom velikom spektru ipak znači mnogo…“, smatra Bojan.

Subotički tamburaši su do sada svirali za 30 dece, a osim u Subotici, prikupljali su novac i u Novom Sadu.

Ovoj humanoj i lepoj uličnoj svirci se u poslednje vreme priključilo više lokalnih muzičara koji žele da pruže podršku deci na način na koji oni to najbolje znaju – muzikom.

(Magločistač)