Skip to main content

Jeremić Milenijum timu: Tužite mene, a ne medije

Info 10. jun 2021.
< 1 min čitanja

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pozvao je Milenijum tim da, ako podnosi tužbe zbog izjava u kojima ukazuje da je ta kompanija generator korupcije i jedan od najvećih sistema za isisavanje novca građana iz budžeta u privatne džepove, to čini protiv njega, a ne protiv medija koji prenose njegove izjave, saopšteno je iz te partije.

„Vlasnici Milenijum tima Ivan Bošnjak i Stojan Vujko su među najbogatijim ljudima u Srbiji, milijarderi, a podnose tužbe protiv malih i nešto većih slobodnih medija u kojima traže odštetu od 100.000 evra. Taksa za odgovor na tužbu je oko 54.000 dinara, što je za mnoge medije značajan novac. Reč je o očiglednom pokušaju ućutkavanja“, rekao je Jeremić portalu Info Vranjske.

Jeremić je naveo da je „Milenijum tim“ podneo više od 20 tužbi od kojih najviše protiv medija, a neke i protiv Narodne stranke.

„Hoće da nas uplaše da ne govorimo o njihovim marifetlucima, ali su se grdno prevarili. Ne da se nisam uplašio, nego sam posle njihovih tužbi javnosti predstavio još više dokaza o njihovom sumnjivom poslovanju koje je gotovo isključivo sa državom, i na osnovu kojeg su Bošnjak i Vujko postali milijarderi“, rekao je on.

Jeremić je naveo da je kupovina Vranjske Banje „očigledan lopovluk“ zbog kojeg će „u zatvor ići svi umešani u tu operaciju“, i podsetio na izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije koji je preporučio Vladi Srbije da zaduži Tužilaštvo za organizovani kriminal da preduzme zakonom predviđene mere, ali se vlada oglušila o tu preporuku.

(FoNet)