Skip to main content

Studenti snimili video sa priznanjem da su razbili izlog na prostorijama SNS-a u Novom Sadu

Lokalne samouprave 04. nov 2021.
2 min čitanja

Studenti Srđan Đurić i Mladen Cvetić preuzeli su odgovornost za razbijanje prozora na prostorijama Srpske napredne stranke (SNS) u naselju Nova Detelinara u Novom Sadu i potom se predali policiji.

Oni su na društvenim mrežama objavili video u kojem su se predstavili pod imenom i prezimenom, a video je objavio i novosadski informativni portal 021.

“Mi smo došli do policijske stanice ‘Stari grad’ kako bismo se prijavili, jer smo oko dva sata na Detelinari razbili izlog na prostorijama SNS-a. Idemo da se prijavimo, jer mi nismo nasilnici, mi smo samo građani koji su na ovaj način iskazali svoj bunt. Mi osećamo moralnu odgovornost da se prijavimo, jer mi nismo oni koji krše zakon, a ako ga i kršimo, mi ćemo naše sankcije snositi”, rekao je Srđan Đurić.

Mladen Cvetić je rekao da su na taj način želeli da iskažu negodovanje zbog situacije u društvu, tako što su hteli da naprave “neku radikalniju akciju koji bi 80 posto ljudi uradilo” da je u njihovoj prilici “i da je imalo nadahnuće” koje su oni imali sinoć.

“Mi ne želimo da se krijemo. Mislimo da je to što smo uradili jedna društveno korisna stvar. Samim tim što je to nelegalno, imamo odgovornost i savest i idemo da se prijavimo da vidimo šta oni kažu. Poenta je u tome pokazati im da se ne plašiš”, kazao je Cvetić.

SNS je saopštio da je noćas oko dva sata razbijeno staklo na njihovim prostorijama, a da su dvojica osumnjičenih za vandalizam privedeni “brzom intervencijom policije”.

Policija je saopštila da su prekršajnom sudiji priveli dva lica iz Šapca i Despotovca, zbog sumnje da su učinili prekršaj “nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje” iz člana 8. Zakona o javnom redu i miru.

Policija navodi i da je nadležni javni tužilac kvalifikovao ovaj događaj kao krivično delo “uništenje i oštećenje tuđe stvari” koje se goni po privatnoj tužbi.

(Autonomija/021, foto: screenshot/YT)