Skip to main content

Strip radionica Čemu skica? Aleksandra Zografa u Muzeju Vojvodine

Kultura 02. феб 2023.
< 1 min čitanja

"Kroz priču o vlastitom koncipiranju strip storija, autor će pozvati zainteresovane da se i sami oprobaju u postavljanju i kreiranju strip table"

Strip autor Aleksandar Zograf prirediće u subotu, 4. februara, u 14 časova u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35), strip radionicu pod nazivom „Čemu skica?“.

Radionica se organizovuje povodom izložbe „Boško Petrović: skice za velika dela“, a Zograf će govoriti o važnosti rada na skicama, u stripu i u umetničkom radu uopšte, navode u tom muzeju.

„Kroz priču o vlastitom koncipiranju strip storija, autor će pozvati zainteresovane da se i sami oprobaju u postavljanju i kreiranju strip table“, ističu u muzeju.

Dodaje se da će Dragana Garić Jovičić, kustoskinja izložbe Skice za velika dela, najpre učesnike ove radionice provesti kroz izložbu posvećenu radu Boška Petrovića, nakon čega će Zograf, kroz projekciju slajdova, objasniti načine na koje kreira svoje stripove.

U finalnom delu radionice, učesnici će biti pozvani da kreiraju vlastite skice i razrade ideje za vlastitu kreaciju.

„Učesnike radionice molimo da ponesu sopstvenu opremu za crtanje (olovke, flomastere, tuš ili onaj materijal za rad koji najviše koriste), kao i papir na kom će kreirati skice. Naravno, oni koji su već crtali stripove pozvani su da iste donesu i na taj način razmene mišljenja sa svetskim poznatim strip crtačem Sašom Rakezićem alijas Aleksandrom Zografom“, dodaje se u pozivu.

Broj mesta je ograničen tako da zaintresovani tinejdžeri i odrasli mogu da se prijave, najkasnije do četvrtka, 2. februara, na elektronsku adresu pedagoške službe Muzeja: pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

(Autonomija)