Skip to main content

Šta sve možeš u Novom Sadu kad si mrtav

Autonomija 03. јул 2012.
< 1 min čitanja

Da je dvadesetčetvorogodišnji Marko M. iz Novog Sada, za kojim je raspisana međunarodna poternica zbog pokušaja ubistva ispred diskoteke „Đava“ na Petrovaradinskoj tvrđavi, uhapšen juče na aerodromu u Budimpešti, javili su novosadski mediji, odnosno saopštila novosadska policija.

Protiv njega je podneta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je u nedelju rano ujutru, nožem u leđa ubo dvadesetšestogodišnjeg Slobodana M. iz Novog Sada.

Portparolka Kliničkog centra Vojvodine, Jelena Jurišin, rekla je za Radio 021 da je Slobodan nakon zbrinjavanja u Urgentnom centru, prebačen na grudnu hirurgiju Instituta u Sremskoj Kamenici.

Ono što je u svemu ovome jezivo jeste činjenica da je Marko M. uopšte bio na slobodi s obzirom na njegov kriminalni istorijat. Ko uopšte boravi u zatvoru ako su ovakvi ljudi na slobodi?!

Marko M. je prošle godine osuđen na pet godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda Aleksandru Dragojloviću (39) iz Valjeva, koji nedugo potom preminuo u bolnici. Tuča se dogodila u restoranu „Osam tamburaša“ na Petrovaradinskoj tvrđavi, krajem 2008. godine, a nakon verbalnog sukoba Marka i Aleksandra, koji je tamo radio kao konobar.

Marko je osuđen i 2006. godine zbog napada na policajca. Optužen je i 2006. godine za ranjavanje Radeta Ašćerića i izazivanje opšte opasnosti ispred kluba „Kili“ u decembru 2007. godine, kao i za ranjavanje dvojice mladića u „Crvenoj kafani“ 2006. godine.

(Autonomija/Radio 021)