Skip to main content

SSP: U Novom Sadu naprednjaci počeli da „sele građane“ i spremaju izbornu krađu

Vojvodina 29. jan 2024.
< 1 min čitanja

"Vlast SNS, SPS i SVM je svesna da gotovo 56 odsto Novosađana nije glasalo za njih, a da su stranke opozicije dobile 18.000 glasova više od njih"

Srpska napredna stranka već je počela da „seli građane“ i „sprema krađu“ predstojećih lokalnih izbora u Novom Sadu, upozorio je novosadski odbor Stranke slobode i pravde.

U saopštenju koje potpisuje predsednik Gradskog odbora SSP Vladimir Vrsajkov navodi se da je u poslednjih mesec dana broj birača u Novom Sadu porastao za više hiljada i da je toliko u poslednjih 10 godina bio prosečan godišnji porast broja stanovnika“.

„Vlast SNS, SPS i SVM je svesna da gotovo 56 odsto Novosađana nije glasalo za njih, a da su stranke opozicije dobile 18.000 glasova više od njih. Takođe su svesni da su sami, u odnosu na izbore 2022. godine, izgubili 7.300 glasova“, naveo je Vrsajkov.

Ocenio je da, „pošto pretnje, kupovina glasova i uvoz fantomskih birača, pre svega na Klisi, Slanoj bari, Kaću, Bukovcu i Kovilju nisu bili dovoljni – naprednjačka vlast pokušaće sa krađom većom nego nedavno u Beogradu, odnosno s još većim uvozom birača u Novi Sad“.

Najavio je da će „Novosađani i stranke članice koalicije ‘Srbija protiv nasilja’ zajedno sprečiti kriminalni plan otimanja izborne volje Novog Sada“.

„Gradski odbor Stranke slobode i pravde je formirao poseban pravni tim koji će se baviti prikupljanjem i obradom svih dokaza o izbornoj krađi i biće podnete krivične prijave protiv svih odgovornih u MUP za prijave prebivališta bez ovlašćenja vlasnika ili prijave na adrese neodgovarajuće za stanovanje, kao i protiv lica odgovornih za podstrekivanje“, stoji u saopštenju.

(Radio 021, foto: Autonomija)