Skip to main content

EFB objavio poziv za stipendiranje državnih službenika parlamenata zemalja Zapadnog Balkana

Jugoslavija 29. jan 2024.
< 1 min čitanja

Rok za podnošenje prijava je 29. februar 2024. godine

Evropski fond za Balkan (EFB) objavio je poziv za prijavu za četvrto izdanje programa stipendiranja državnih službenika iz zemalja Zapadnog Balkana i studijsku razmjenu sa austrijskim parlamentom.

U pozivu se traži šest najboljih kandidata iz nacionalnih parlamenata zemalja Zapadnog Balkana, koji žele da oblikuju regionalnu i evropsku saradnju koristeći svoje znanje i entuzijazam u primeni najboljih praksi u procesu administrativne reforme.

Stipendije koje finansira austrijski parlament namenjene su državnim službenicima koji rade u upravama nacionalnih parlamenata u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Srbiji.

„To je jedinstvena prilika za sticanje znanja o radu i praksi austrijskog parlamenta, kao i za razmenu i učenje od administrativnog osoblja i stručnjaka o različitim aspektima njihovog rada“, navodi se u objavi EFB-a.

Opis programa i smernice za kandidate, kao i šabloni dokumenata za koje se traži da se pošalju zajedno sa motivacionim pismom i CV-om dostupni su na sledećem linku.

Rok za podnošenje prijava je 29. februar 2024. godine.

(Autonomija)