Skip to main content

SSP traži povlačenje iz procedure Nacrta Zakona o unutrašnjim poslovima jer je „opasan“

Info 21. дец 2022.
< 1 min čitanja

Stranka slobode i pravde (SSP) insistira na povlačenju iz procedure Nacrta Zakona Srbije o unutrašnjim poslovima koji je na javnoj raspravi, rekla je večeras potpredsednica SSP Marinika Tepić.

Ona je za televiziju Nova S kazala da SSP smatra da taj zakon „ne sme ni ući u skupštinsku proceduru“ jer će u tom slučaju, kako je dodala, „biti jasno da će biti usvojen“, prenela je SSP.

Apelovala je na medije, javnost i struku da „s punom pažnjom pomognu“ povlačenje tog, kako je kazala, „skandaloznog zakona“.

„Ovako opasan zakon za političke protivnike režima, za nepodobne, ali i novinare naročito, postaje alat za svaku vrstu zloupotreba, praćenja i proganjanja ljudi, upadanja u stan bez naloga tužioca ili sudije, podmetanja dokaza…“, rekla je Tepić.

Ocenila da tim zakonom „ne samo da režim ulazi u poslednju fazu uništavanja srpske policije“, već i „u prikrivanja njene duboke kriminalizacije“.

Kazala je da su „zabrinuti i profesionalni, čestiti policajci“ koji se, kako je dodala, plaše da izađu na teže uviđaje jer ne znaju da li će naići na „pogrešne ljude“, da li će otkriti nešto što nisu smeli, nekog koga štiti vrh MUP-a i posle zbog toga trpeti pritiske, pretnje, degradiranje.

Iznea je da se danas saznalo da je načelniku novosadske policije, Slobodanu Malešiću, uhapšenom aprila ove godine i osumnjičenom za krivično delo trgovine uticajem, tokom istrage „otvoren telefon“ i da su „nađeni veoma interesantni podaci“, a da „Malešić sada preti da će javno razotkriti druge saradnike i kontakte ukoliko ne bude pušten i ceo slučaj zataškan“.

(Beta, Foto: N1)