Skip to main content

REM prekinuo štrajk, Judita Popović kaže – dokaz da je bio politička odluka

Info 21. дец 2022.
< 1 min čitanja

Regulatorno telo za elektronske medije danas popodne je, nakon dogovora na hitnoj sednici, odlučilo da prekine obustavu rada koja je u tom telu trajala nekoliko dana, potvrdila je za Danas članica Saveta REM Judita Popović.

„REM je na današnjoj hitnoj sednici nakon političke podrške skupštinske većine doneo odluku o prekidu obustave rada, dokazujući da je štrajk ipak bio politička odluka kao i nepodoban pokušaj da se parira dvadesetčetvoročasovnom protestnom neemitovanju programa televizija N1 i Nova S“, izjavila je Popović za Danas.

Ona je dodala da je takva odluka ali i čitava priča oko štrajka regulatora “medijski mrak učinila tako jasnim i opipljivim”, a “potrebu ovog društva za medijskim slobodama i pluralizmom nedvosmislenim”.

Nakon što su prošle nedelje televizije N1 i Nova S umesto programa 24 sata emitovale zatamnjene ekrane, protestujući protiv “medijskog mraka”, Savet REM-a je prošlog četvrtka doneo odluku da obustavlja rad.

Kao razlog “štrajka” REM je naveo “pritiske i ugroženu bezbednost zaposlenih od strane nezavisnih medija, opozicionih stranaka i nevladinog sektora”.

Predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić u nekoliko navrata je izjavljivala da mediji u vlasništvu Junajted medije, “bukvalno ucenjuju i siluju” REM, te da “očigledno nameravaju to da rade sve dok Nova S ne dobije frekvenciju”.

(N1/Danas, Foto: mc.rs)