Skip to main content

SSP: Radojičić i Vesić odgovorni za dramatično povećanje broja zaraženih

Vesti 06. јан 2022.
< 1 min čitanja

Stranke slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da su svi članovi Kriznog štaba, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i njegov zamenik Goran Vesić, „direktno su odgovorni za dramatično povećanje broja zaraženih od korone“.

„Svesno su žrtvovali zdravlje naroda i živote ljudi samo da bi iskoristili novogodišnja slavlja za sopstvenu i stranačku promociju tri meseca pred izbore“, navela je SSP.

Ta stranka je istakla da su Radojičić i Vesić „organizovali i novcem Beograđana platili epidemiološku bombu, zbog koje će stradati i lekari i medicinski radnici, hiljade obolelih i novoobolelih, ali i hiljade nekovid pacijenata koji će ostati bez neophodne medicinske pomoći usled kolapsa zdravstvenog sistema zbog katastrofalnog upravljanja kovid krizom“.

Kako je SSP navela, sedinom prošle godine je podnela krivične prijave protiv članova Kriznog štaba premijerke Ane Brnabić, ministra Zlatibora Lončara, Predraga Kona, Darije Kisić Tepavčević i ostalih zbog „teškog krivičnog dela svesnog ugrožavanja zdravlja i života ljudi, koje ne zastareva 30 godina“.

„Iako tužilački postupak tapka u mestu, garantujemo da će za ovaj zločin protiv sopstvenih građana zarad lične i političke koristi, odgovarati mnogo brže nego što se nadaju, a Vesić i Radojičić među prvima, istakla je SSP.

(Beta)