Skip to main content

Jovanović: Skup podrške Rusiji sramota za sve nas i za celu Srbiju

Info 09. mar 2022.
2 min čitanja

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je danas da je najavljena protestna vožnja u Beogradu za podršku Rusiji sramota za sve nas, za Beograd i celu Srbiju.

„Istorijska je sramota Srbije i Srba okretanje glave od onih među nama koji umesto borbe za mir u Ukrajini danas po Beogradu planiraju skupove podrške ratu koji Rusija vodi protiv te zemlje i tog naroda koji nas je oslobodio od nacističke Nemačke 1944. godine i među prvima osudio bombardovanje NATO pakta 1999. godine“, napisao je Jovanović na svom fejsbuk nalogu.

Ocenio je da slovo “Z” sa ruskih tenkova „pred kojima beže milioni Ukrajinaca i pod čijim gusenicama nestaju čitavi gradovi nije i ne sme biti simbol sa kojim se identifikuje naš narod, naš Beograd, naša Srbija.

„Ko Ruse i Rusiju voli neka se moli i bori za mir u Ukrajini, neka pomogne da se zaustavi rat u kojem gine i ruska mladost, neka nam pomogne da zaustavimo ruske kolone pred Harkovom, Odesom i Kijevom pre nego što nemilosrdno rušeći sve pred sobom nepovratno odu putem kojim su pre njih išli jedino nacisti u II svetskom ratu“, napiso je Jovanović.

Smatra da takvu sudbinu ta velika zemlja i njen narod nisu zaslužili, baš kao što ni Srbi nisu zaslužili žig genocida u Srebrenici za koji su odgovorni lideri koji su nas tada vodili ali i čitav svet koji ih je gledao nespreman da im se na vreme suprotstavi.

„Zato jedinoi osudom ruskog napada na Ukrajinu mi branimo i Kijev i Moskvu. Zato jedino osudom simbola koji nam sa ruskih tenkova u Ukrajini donosi na ulice Beograda mi čuvamo Srbiju i branimo i naš mir, ali i mir nesrećne Ukrajine i posrnule Rusije“, naveo je Jovanović.

Jovanović je objavio i precrtanu fotografiju poziva sa skup na koji poziva organizacija Srbi za Ruse, a na kojem piše da će skup početi u nedelju, 13. marta, u 16 sati na parkingu kod Centra Sava.

(Autonomija, Foto: N1)