Skip to main content

SSP Novi Sad: Uložiti u izgradnju studentskih domova

Vojvodina 16. феб 2023.
< 1 min čitanja

"Univerzitet u Novom Sadu pohađa skoro 50.000 studenata, a u studentskim domovima ima manje od 3.000 mesta"

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Novi Sad zatražio je danas od Pokrajinske vlade da deo sredstava iz tekuće budžetske rezerve, koja za ovu godinu iznosi milijardu i 500 miliona dinara, uloži u izgradnju novih studentskih domova.

U saopštenju koje potpisuje Vladimir Vrsajkov iz tog odbora, navodi se da je svejedno da li će se opredeliti za izgradnju novih zgrada ili renoviranje nekorišćene državne imovine, već da je jedino bitno „da Pokrajina prestane da se bavi presipanjem novca u gradski budžet, na ime pomoći izuzetno nesposobnoj novosadskoj vlasti“.

Istakao je da podizanje studentskih domova velikog kapaciteta predstavlja najbolje ulaganje u budućnost građana Vojvodine i Srbije, kako se ne bi dogodilo da mogu da studiraju samo bogati, a ne i najbolji.

„Činjenica da Univerzitet u Novom Sadu pohađa skoro 50.000 studenata, a u studentskim domovima ima manje od 3.000 mesta, izgleda da ne pogađa SNS vlast, pošto plan o izgradnji novih smeštaja ne postoji čak ni na predizbornim lecima“, dodaje Vrsajkov.

Podseća i da su svi studentski domovi, osim studentskog doma ‘Nikola Tesla’ izgrađenog 2009. godine, stariji od 35 godina.

(Autonomija)