Skip to main content

SSP Novi Sad: Strepimo za Tanurdžićevu palatu

Info 21. nov 2022.
< 1 min čitanja

"Opravdan strah kod građana kakve sve 'sitne' probleme za ceo grad može da donese megalomanski dragulj naprednjačke korupcije 'Novi Sad na vodi'"

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Novi Sad zatražio je danas hitno zaustavljanje radova na podzemnoj garaži i procenu nezavisne stručne komisije o modalitetima mogućeg nastavka gradnje, kao i hitnu istragu nadležnih organa i odgovornost svih u Gradskom veću i Zavodu za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.

Kako je navedeno u saopštenju Vladimira Vrsajkova iz novosadskog odbora SSP, odluka Građevinske inspekcije s početka novembra da zbog ozbiljnih oštećenja zgrade Skupštine AP Vojvodine, poznate kao Banovina, privremeno zabrani njeno korišćenje, još jednom je pokazala šta se dešava “kada SNS vlast nešto majstoriše u našem gradu“.

Vrsajkov je osudio izjavu GrO Srpske napredne strane Novi Sad u kojoj se ističe da je rušenje bilo predviđeno, da je “struka” obaveštena, te da će investitor sve to popraviti.

“Građani Novog Sada moraju da znaju da li je prema projektu izgradnje garaže u Ulici Modene takođe predviđeno takozvano ‘minimalno oštećenje’ Tanurdžićeve palate, još jednog simbola Novog Sada, takođe u najstrožem centru grada”, upozorio je Vrsajkov.

Podsetio je i da se na nekoliko desetina metara odatle nalazi i Crkva imena Marijinog, poznata kao novosadska Katedrala, sa jedinstvenim u Srbiji 70 metara visokim tornjem.

“Efekti delovanja zajedničkog poduhvata naprednjačkih investitora i podobnih ‘stručnjaka’ na primeru Banovine, ali i nekoliko puta rekonstruisanog bazena na Spensu – izazivaju opravdan strah kod građana kakve sve ‘sitne’ probleme za ceo grad može da donese megalomanski dragulj naprednjačke korupcije ‘Novi Sad na vodi'”, upozorio je Vrsajkov.

(Autonomija, foto: Beta/Dragan Gojić)