Skip to main content

SSP: Novi Sad na vodi – razbojništvo bez presedana

Info 15. jul 2022.
< 1 min čitanja

"Kumovsko-neimarska klika odavno pripremila teren za otimačinu koju će iz svog džepa finansirati svi Novosađani"

Stranka slobode i pravde ocenila je danas da gradnju projekta „Novog Sada na vodi” više ništa ne može da zaustavi i da će Skupština Novog Sada „ignorišući volju građana i mišljenje struke, po svaku cenu progurati sporni projekat na predstojećoj Skupštini Grada“.

Danas je saopšteno da će na sednici koja je zakazana za 21. jul, odbornici raspravljati o predlogu Generalnog urbanističkog plana Novog Sada do 2030. godine na koji je pristiglo više od 10.000 prigovora građana, grupa, političkih partija i organizacija, među kojima je i Društvo arhitekata Novog Sada.

„Sve primedbe koje su se ticale suštinskih izmena spornog GUP-a, glat su odbijene, što znači da će uz obalu Dunava, Šodroša i Ribarskog ostrva, na području Brodogradilišta, nići velelepni stambeni kompleks, uz prateći most i vijadukt. Na taj način, investitori će po popularnoj ceni dobiti vredno zemljište, a Novosađani će izgubiti dragocenu urbanu zelenu oazu i neprocenjivo plavno područje„, ocenili su u SSP-u.

Podsetili su da su radovi na sremskoj strani i Šodrošu počeli pre više meseci, što po oceni SSP-a znači „da je odluka gradske Skupštine čista formalnost, te da je ‘kumovsko-neimarska’ klika odavno pripremila teren za otimačinu koju će iz svog džepa finansirati svi Novosađani“.

(Autonomija, foto: VOICE)