Skip to main content

SSP: Ako su građevinari oštetili zgradu JKP u Novom Sadu, čemu mogu da se nadaju građani

Vojvodina 11. avg 2023.
2 min čitanja

"Novosađani s pravom strahuju za svoju imovinu i bezbednost"

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) ocenio je danas da je slučaj kada su hitno evakuisani zaposleni u upravnoj zgradi Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija hitno evakuisani zbog oštećenja te zgrade zbog izgradnje zgrade na susednom placu još jedan dokaz “javašluka, ošljarenja i urbanističkog nasilja” koje je omogućila gradska vlast predvođena Srpskom naprednom strankom (SNS).

“Nameće se logično pitanje: ako je jedno javno preduzeće, koje vodi SNS, postalo najnovija žrtva javašluka, ošljarenja i urbanističkog nasilja koje su omogućili naprednjaci, šta tek mogu da očekuju ‘obični’ Novosađani”, upitao je predsednik novosadskog odbora SSP-a Vladimir Vrsajkov u saopštenju za javnost.

Ocenio je kao “evidentno” da je Novi Sad postao “pravi Eldorado za investitore, koji rade šta hoće i kako hoće, a ne odgovaraju nikome”.

“Za građane, Novi Sad je Divlji Zapad, u kojem godinama trpe pregrađene ulice, razlokane kolovoze, nedostatak parkirališta i zelenih površina, neplansko zidanje i proširivanje infrastrukture…”, rekao je Vrsajkov.

Prema njegovim rečima, Novosađani s pravom strahuju za svoju imovinu i bezbednost.

Možemo li biti sigurni da će i plan megalomanskog izmeštanja zaštitnog nasipa zbog projekta ‘Novi Sad na vodi’ proći glatko ili je to još jedna katastrofa u najavi? Zbog toga, možda je ovo pravi trenutak da zatražimo ostavku člana Gradskog veća za komunalne poslove Zdravka Jelušića. Da se ne bi desio još poneki ‘mali građevinski incident’”, kazao je Vrsajkov.

Građevinska inspekcija saopštila je danas da će zaposleni u upravnoj zgradi JKP Vodovod i kanalizacija moći da se vrate na posao u tu zgradu, nakon što investitor na susednom placu preduzme mere za bezbednost objekta, prenela je danas kompanija Wolf Invest doo koja izvodi radove u susedstvu upravne zgrade JKP Vodovod i kanalizacija.

“Naloženo je izvođaču radova da preduzme mere za bezbednost susednog objekta, a u svemu u skladu sa pribavljenom dokumentacijom. Zabranjeno je korišćenje uličnog objekta JKP Vodovod i kanalizacija, u Novom Sadu, Masarikova broj 17, koji se nalazi uz gradilište, dok se ne obezbedi objekat u skladu sa ishodovanom dokumentacijom i izvrši kontrolni inspekcijski nadzor”, piše u saopštenju za javnost.

JKP Vodovod i kanalizacija juče je saopštio da je njihova upravna zgrada počela da se urušava a zaposleni su hitno evakuisani nakon “katastrofalne greške” koju je napravio investitor koji zida stambenu zgradu u susedstvu.

“Firma Wolf Invest d.o.o, koja zida stambenu zgradu na adresi Masarikova ulica 13 i 15, napravila je katastrofalnu grešku usled koje je došlo do poremećaja statike upravne zgrade JKP Vodovod i kanalizacija u Masarikovoj 17, te je počela da se urušava”, navelo je to JKP u saopštenju za javnost.

Dodali su da su svi zaposleni hitno evakuisani i do daljeg im je zabranjen pristup upravnoj zgradi, a o svemu su obavešteni inspekcija i policija.

Masarikova ulica je u širem centru Novog Sada.

Građevinska inspekcija je danas saopštila da je za predmetni objekat firma “Wolf Invest doo” ishodovala svu potrebnu dokumentaciju i radovi se izvode u skladu sa istom.

“Pregledom objekta JKP Vodovod i kanalizacija nije utvrđeno postojanje oštećenja na zidovima unutar objekta”, navela je inspekcija.

(Autonomija, foto: Beta)