Skip to main content

Spasilac na bazenu SPENS-a dobio otkaz zbog aktivizma

Autonomija 04. feb 2022.
< 1 min čitanja

Aleksandar Ćirić, poznati novosadski aktivista, dobio je otkaz na poslu spasioca na bazenu na SPENS-u, a sa njim je, kako tvrdi za Autonomiju, SPENS raskinuo saradnju „zbog politike“.

Ovaj dvadesetpetogodišnji aktivista u razgovoru za Autonomiju kaže da ga je juče ujutro pozvao dežurni upravnik sa bazena i usmeno saopštio da su mu se iz službe sporta „zahvalili na saradnji zbog politike“. Potom je Ćirić odlučio da se obrati direktoru sporta SPENS-a Vladi Stamenkoviću.

„On mi je rekao da nemaju zamerku na moj rad, ali da moraju da me sklone sa bazena zbog politike, jer stalno cure informacije. Čak mi je u više navrata rekao da sam proveravan i da u smenama kada sam ja radio nije bilo ničeg spornog i da sam kolateralna šteta, jer neko sa bazena odaje informacije“, navodi Ćirić.

Aktivista tvrdi da mu je Stamenković rekao da je to naređenje sa „više instance“.

„Na moje pitanje ko je to naredio, nije hteo da odgovori i rekao je da sve ide preko njega“, kaže Ćirić.

On tvrdi i da nikada nije odavao nikakve informacije u vezi sa zatvorenim bazenom na SPENS-u, što mu je direktor, kako kaže – i potvrdio, jer su proveravali smene u kojima je radio i rečeno mu je da je „čist“.

Povodom ovih Ćirićevih navoda, Autonomija je kontaktirala SPENS, koji posle četiri minuta prebacivanja sa službe na službu, nisu odgovorili na naša pitanja.

Naša redakcija poslala je i SMS poruku direktoru sporta SPENS-a Vladi Stamenkoviću od koga do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Aleksandar Ćirić je jedan od istaknutijih mladih novosadskih aktivista. Bio je govornik na protestima „1 od 5 miliona“ i mnogim drugim studentskim i ekološkim demonstracijama.

Kao spasilac na bazenu na SPENS-u bio je sezonski angažovan u nekoliko navrata u poslednje dve godine.

Petar Alimpijević (Autonomija, foto: privatna arhiva)