Skip to main content

Soul diva Erika Badu na Egzitu

Autonomija 24. апр 2012.
2 min čitanja

Američka soul pevačica Erika Badu (Erykah) nastupiće na glavnoj bini ovogodišnjeg Egzit (Exit) festivala u subotu 14. jula, najavili su organizatori na zvaničnom sajtu festivala.

Erika Badu, koja će nastupati trećeg festivalskog dana, u karijeri je osvojila četiri Gremi nagrade (Grammy), a prepoznatljiva je po svom muzičkom stilu u kojem kombinuje afričke ritmove i američki bluz, džez i fank.

Organizatori su najavili da će zvezde glavne bine ove godine biti i njujorški sastav Herkules end lav afer (Hercules And Love Affair) koji će nastupiti dan ranije, u petak 13. jula. Sastav Herkules end lav afer muzički je projekat koji predvodi di – džej Endi Butler (Andy), a tokom njihovog nastupa publika će imati prilike da čuje spoj starog disko i modernog elektronskog zvuka u hitovima kao što su Blajnd (Blind) i Ju bilong (You Belong).

Na Fjužn (Fusion) bini, pored već najavljenih Toj dolsa (The Toy Dolls) i benda Litl dregon (Little Dragon), nastupiće i britanski sastav Sitizens (Citizens!) čiji će album prvenac, pod nazivom „Here We Are“, biti objavljen u maju ove godine.

Na ovogodišnjem Egzit festivalu nastupe su do sada potvrdili i legendarni britanski pop sastav Djuran djuran (Duran Duran), popularni Gans end rouzis (Guns’n’Roses) i rokenrol atrakcija Vulfmader (Wolfmother).

Na glavnoj bini nastupiće i nesvakidašnja pevačica Bet Dito (Beth Ditto) sa svojim bendom Gosip (Gossip), američki sastav Nju order (New), kao i britanci Skindred i Plen bi (Plan B). Ljubitelji elektronske muzike će na Dens areni (Dance) imati prilike da slušaju i dzi- džejeve kao što su Riči Havtin (Richie Hawtin), Feliks da hausket (Felix Da Housecat), Mis Kiten (Miss Kittin) i Loren Garnie (Laurent Garnier), a nastupe su potvrdili i predstavnici izdavačke kuće Cadenza.

Egzit festival će biti održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a popularni kamp Egzit vilidž (Village) će biti otvoren od 10. do 17. jula.

(Beta)