Skip to main content

SKOJ najavio proteste ako vlast ne zabrani neonacistički koncert u Beogradu

Aktuelno 20. феб 2022.
< 1 min čitanja

Nevladina organizacija Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) zatražila je danas zabranu koncerta na kome treba da nastupi muzičarka iz Švajcarske Eviger Sturm, i najavila da će organizovati proteste ako to ne bude učinjeno.

U saopštenju, SKOJ je ocenio da je reč o neonacističkom ženskom solo projektu koji izvodi obrade rasističkih i ksenofobnih RAC (Rok protiv komunizma) bendova, koračnicu 33. SS divizije sačinjene od francuskih dobrovoljaca i „razne druge numere ekstremno desničarske sadržine“.

Ta muzičarka izvodi i baladu posvećenu Janu Stjuartu Donaldsonu, preminulom osnivaču međunarodne neonacističke skinhed mreže ‘Krv i čast’, koja svoju aktivnu podružnicu ima i u Srbiji, naveo je SKOJ, i dodao da je planirano da koncert bude održan u „Klubu 451“ u Politovoj ulici u beogradskom naselju Dorćol.

„U slučaju da vlasti ne zabrane neonacistički koncert SKOJ će pozvati rodoljubivu i antifašističku javnost da se 12. marta okupi u Politovoj 12 i protestom spreči sramotni pir fašista, rasista i drugih desničarskih ekstremista u Beogradu“, navedeno je u saopštenju.

(Beta, Foto: Pixabay)