Skip to main content

Sindikat Nezavisnost odneo pomoć radnicima iz Vijetnama

Aktuelno 21. нов 2021.
< 1 min čitanja

Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“ uručili su danas solidarnu pomoć u hrani za vijetnamske radnike koji su angažovani na gradilištu kineske fabrike guma Linglong u Zrenjaninu.

Član Izvršnog odbora Nezavisnosti Darko Šper pomoć je predao aktivistima Zrenjaninskog socijalnog foruma koji su jedni od pokretača akcije solidarnog prikupljanja pomoći za vijetnamske radnike u više gradova u Srbiji.

Reč je pretežno o konzerviranoj hrani, svežem voću i povrću i toplim napicima u vrednosti od oko 100.000 dinara, koliko su članovi sindikata Nezavisnost prikupili za kratko vreme.

„Za nas je solidarnost na prvom mestu. Nehumano postupanje prema radnicima iz Vijetnama sutra se može desiti nekom drugom. Neka ovo posluži i kao opomena državi da nećemo ćutati nad nepravdom bilo koje vrste prema radnicima u Srbiji, ma iz koje zemlje oni dolazili“, rekao je Šper.

Posebno se zahvalio Tari Rukeci iz Zrenjaninskog socijalnog foruma što koordinira ovako važnim zadatkom i pozvao ostale nevladine organizacije i sindikate da se uključe u prikupljanje pomoći za oko 500 ugroženih vijetnamskih radnika.

(Autonomija)