Skip to main content

Sindikalci nude pravnu pomoć za prosvetne radnike na koje se vrši pritisak da idu na miting 26. maja

Info 23. мај 2023.
< 1 min čitanja

"Pritisak se vrši usmenim putem i sadrži upozorenje da odbijanje podrazumeva prekid radnog odnosa nakon isteka aktuelnog ugovora"

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) pozvao je danas zaposlene u prosveti na koje se vrši pritisak da protiv svoje volje budu odvezeni na politički skup predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića 26. maja u Beogradu da se jave za pravnu pomoć i podršku.

Prema saznanjima sindikata, širom Srbije direktori škola vrše pritisak na zaposlene, pre svega na pomoćno osoblje i nastavnike angažovane na određeno vreme, da prihvate upućivanje na politički skup koji organizuje aktuelna vlast 26. maja u Beogradu, navedeno je u saopštenju.

„Pritisak se vrši usmenim putem i sadrži upozorenje da odbijanje podrazumeva prekid radnog odnosa nakon isteka aktuelnog ugovora“, saopštio je sindikat i pozvao zaposlene da „odbiju takve pritiske i na taj način održe čas dostojanstva đacima, kolegama, direktorima i čitavom društvu“.

Kako je istaknuto, podrška i stručna pomoć biće pruženi svakom ko se obrati sindikatu, bez obzira da li je njegov član ili ne, a adresa za prijavu pritisaka je: kontakt@nsprs.org.

(Autonomija, foto: Pixabay)