Skip to main content

Za vikend u Novom Sadu 8. Međunarodni festival studenata novinarstva ‘On the record’

Vojvodina 23. мај 2023.
< 1 min čitanja

"Prijavljeno je više od 60 studentskih radova, a njih 30 izabrano je u užu takmičarsku selekciju"

Osmi Međunarodni festival studenata novinarstva „On the record“ i 13. Međunarodna naučna konferencija „Mostovi medijskog obrazovanja“, u organizaciji Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, biće održani 26. i 27. maja.

Oba skupa održavaju se u zgradi rektorata Univerziteta u Novom Sadu, a kako je najavljeno, zajednička tema im je kriza – kao predmet izveštavanja, kao kontekst u kojem novinari rade, ali i kao kriza samih medija i novinarskog identiteta.

Očekuje se da okupe stotinu studenata i profesora novinarstva iz više od deset zemalja – Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Finska, Hrvatska, Irska, Mađarska, Poljska, Rumunija, SAD, Slovenija, Španija.

„Za festival ‘On the record’ prijavljeno je više od 60 studentskih radova, a njih 30 izabrano je u užu takmičarsku selekciju. Studenti će se nadmetati u četiri kategorije: kratka video forma, kratka audio forma, članak i reportaža, i istraživačke priče“, dodaje se u najavi.

O najboljim radovima odlučivaće stručni žiri u čijem su sastavu Nadina Maličbegović (novinarka, Al Jazeera Balkans, Sarajevo), Milica Kravić Aksamit (novinarka frilenserka, Novi Sad-Ljubljana) i Zoran Stajčić (urednik i novinar portala „Ravno do dna”, Zagreb)

Osim prikazivanja radova koji su u užoj selekciji za nagrade, festivalski program čine predavanja i master class sesije, koje drže predavači iz SAD, Irske i Srbije, kao i susret studentskih medija iz regiona i tribina sa novinarima.

Međunarodni festival studenata novinarstva On the Record održava se od 2012. godine u organizaciji Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Podršku događaju su pružili: Ambasada SAD u Srbiji, Misija OEBS-a u Srbiji i Hans Zajdel Fondacija.

(Autonomija, foto: Filozofski fakultet)