Skip to main content

Šeki Radončić: RS je logistička baza SPC-a za izazivanje građanskog rata u Crnoj Gori

Jugoslavija 24. avg 2022.
< 1 min čitanja

"Koji bi se, nama dvojbe, brzo prenio i na BiH"

Ugledni crnogorski novinar i publicista Šemsudin Šeki Radončić u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba komentirao je informacije da je oružje, koje je Srpska pravoslavna crkva (SPC) namjeravala koristiti u oružanoj pobuni u Crnoj Gori 2020. godine, nabavljano u Bosni i Hercegovini.

To, naime, otkrivaju audio snimci koje je u srijedu ujutro objavio crnogorski M portal.

Dan ranije je, podsjetimo, također, objavljeno kako su se pripadnici zloglasnog Škaljarskog klana, u saradnji sa SPC, pripremali za oružane borbe uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u ljeto 2020. godine.

„Objavljene komunikacije nedvojbeno pokazuju da su sveštenici SPC-a prošli put od inspiratora i podstrekača ratnih zločina na prostoru bivše Jugoslavije do opasne paramilitarne organizacije koja sada naručuje, kupuje i dijeli duge cijevi, odnosno kalašnjikove – najučinkovitije oružje za masovna ubistva i likvidacije.

Što je još gore, ako su navodi tačni, kalašnjikovi su naručeni i za likvidaciju 5.000 crnogorskih policajaca, te izazivanje građanskog rata u Crnoj Gori“, komentira Radončić.

Ako, dodaje naš sagovornik, povučemo paralelu između upotrebe 100 kalašnjikova i samo jedne lovačke puške s kojom je u nedavnom masakru na Cetinju, jedna osoba, u roku od 45 minuta, ubila deset i ranila šest ljudi – vidimo o kakvom zločinačkom planu je riječ.

„Da se radi o širem planu i djelovanju SPC u čitavom regionu govori i činjenica da se oružje kupovalo, kako se vidi iz pomenutih komunikacija, ‘u Bosni’.

Što bi trebalo da potakne crnogorske NATO saveznike i organe bezbjednosti u BiH da spriječe planove SPC i njenih vojnih stratega da bh. entitet RS postane logistička teritorija za izazivanje građanskog rata u Crnoj Gori. Koji bi se, nama dvojbe, brzo prenio i na BiH“, zaključuje Radončić.

(Radio Sarajevo, foto: Gradski portal)