Skip to main content

DRAGAN BURSAĆ: Sto kalašnjikova za Crkvu Srbije

Stav 24. авг 2022.
4 min čitanja

"Odavno funkcioniše po vojnom, a ne duhovnom ustrojstvu"

“Batina je iz raja izašla, a Kalašnjikov iz Cetinjskog manastira! Kako se čini Crkva Srbije je tražila preko kriminalnih klanova naoružanje, puno naoružanja za oružanu pobunu. Jer suštinski nikad i nije bila crkva nego militantna paravojna sekta.“

Nije deseterac, ali pokazuje sav jad, bijedu i mizeriju Crkve Srbije, koja se preko kriminalnih klanova naoružava i koja kao paravojna fomracija distribuirajući oružje očigledno pokušava da održi faktičku, terensku vlast u svojim rukama, da ne kažem pod svojim kundacima i opasačima.

Organizovani oružani otpor, drugo ime za postlitijašku Crnu Goru

Pročitali ste to sigurno, a objavio je Portal M, kako su preko SKY aplikacije od pripadnika Škaljarskog klana Crkva Srbije tražila nabavku “100 komada jurišne puške „AK-47 Kalašnjikov”, u cilju organizovanja oružanog otpora…“

Za one koji ne znaju, vezu između Škaljaraca Rista Mijanovića i Crkve Srbije držao Mitar Knežević, inače rođeni brat Joanikijevog ličnog sekretara i učesnik u ubistvu Ljubiše Mrdaka. Što se kaže prva ruka sa dvora, čuj mene manastira.

Pa se sad svi zajedno, glumeći iznenađenost, možemo pitati za šta je Crkva Srbije tačno namijenila ove kalašnjikove, ako uzmemo u obzir da je najveća aktivnost razmjene podataka bila ljeto uoči izbora 2022. u Crnoj Gori? Nešto mi se čini da puške nisu naminjene za airsoft igrarije niti za lov na planinsku divljač.

Kako navodi M portal, u analizama „SKY ECC“ prepiski službe bezbjednosti, između ostalog, bilježe i sljedeće:

„1. 24.06.2020. Mijanović informiše Dedovića da mu je „crkva” (SPC) tražila nabavku 100 komada jurišne puške „AK-47 Kalašnjikov”, u cilju organizovanja oružanog otpora (ne precizira se koji događaj zahteva oružani otpor – radna pretpostavka – u slučaju nepoželjnog ishoda na predstojećim opštim izborima u Crnoj Gori / ukoliko mirni protesti ne ishoduju poželjnim razvojem događaja).“

Dakle, to je bilo osvježavanje i logistička podrška četničke litijaške kontrarevolucije od prije dvije godine? Najjednostavnije rečeno, da nije bilo kako je bilo, u Crnoj Gori bi izbio građanski rat. Paradoksalno, da su demokratske snage pobijedile, vidjeli bi, to sad nema nikave sumnje, puškaranja diljem zemlje. Eto vam Crkve Srbije!

Ali ostavimo po strani pretpostavke.

Ono što je sigurno je da Crkva Srbije odavno nije nikakva hrišćanska niti vjerska organizacija. Iz ti sekte je Isus sa Marijom davno protjeran u neka bolja duhovna polja, a njome je zagospodarilo svetosavlje, četništvo i zilotizam. I nije nikakva tajna da ova organizacija odavno funkcioniše po vojnom, a ne duhovnom ustrojstvu i da u svojoj utrobi ne da krije nego javno časti i ugošćava sve -od kiminalaca do specijalaca. Pogledati pod desant na Cetinje. (Op.aut.)

Terorizam i Crkva Srbije nisu samo metafore

A kad smo kod Crkve i njenih jataka, čini se da će ove sada ih već možemo nazvati paravojne utvrde biti zaštićene od organa vlasti, koji bi da provjere stanje soški u manastirima Crkve Srbije. Jer, ko će sad da pretrese npr. Cetinjski manastir nakon potpisivanja Temeljnog ugovora, koji je zapravo Teritorijalni ugovor, a kojim se Crkva Srbije postavlja kao nekakva enklava u državi Crnoj Gori sa zasebim načelima, regulama i pravima, a koja joj garantuju da formira nekakve samostalne mirkojedinice, kako vidimo dovoljne za poluterorističke aktivnosti.

I ne, nije više riječ o metaforama ili hiperbolama, ako je ikad i bila riječ o metaforama ili hiperbolama, radi se o organizaciji koja uz pomoć državnih struktura Srbije i Rusije radi sve da otkine državnost Crne Gore i ili da je pretvori u jednu guberniju srpskog sveta, ili što se danas kaže Otvorenog Balkana.

Pa onda zaista, zaista trebamo promisliti o Abazoviću i njegovom potpisu na Temeljni ugovor sa Crkvom Srbije u svjetlu fakta da je isključivo radio sve što je radio samo zarad TU. Dakle, on je svojim potpisom udario temelje paradržavnosti Crkve Srbije sve sa 100 (da li samo 100?) kalašnjikova u nekim budućim sukobima.

I nemojte biti naivni, pa gutati frazetinu, da li će udariti brat na brata, jer neće. Udariće Crkva Srbije na svakog ko joj se suprotstavi (a ima čime) ukoliko država Crna Gora nešto ne uradi. Trenutno je stvorena održiva simbioza mafijaških klanova i Crkve Srbije, koja će raditi sve, ama baš sve da Crnu Goru vrati pod skute države Srbije.

E sad, šta su radili i šta rade svi silni NGO-ovi uz podršku kojekakvih ambasada, a koji su dovelu URU tu đe je bila, do njih je, a bogme i do građana Crne Gore.

Nego, građani Crne Gore, sad kad je Crkva Srbije razotkrivena (ako se ikad i krila), obratite pažnju na ulaz/izlaz ljudi i robe iz njihovih hramova. Što se kaže, vrijeme je da se povuku na rezervne položaje, ali to nikako ne znači da su odustali.

Sjetite se samo ono istog Jonanikijevog desanta na Cetinje, sjetite se pancira koji su ga obezbijeđivali i kornjača koje su bile u manastiru i za koga su radile, sjetite se suza od suzavca na Belvederu i po Prijestonici, pa će vam sve biti jasno.

Batina je možda izašla iz raja, ali je Kalašnjikov došao iz Cetinjskog manastira!

Za opomenu SKY- trep u izvođenju Crkve Srbije i Škaljaraca:

„…Crkva

Finasira

Nabavku

Za NK

(glasovna poruka)

Al ove stiti NATO

Da I’m prebacimo

Brate imamo naoruzanja samo da se osluce

I kupimo al

Dobro brate

Kaze mitar imaju para

Samo da se donese da se usteka

Cim Oni kupuju

Mozes mislit

Nece zivi izac oni

Do kraja ce ic

Sigurno a onda gradjanski

Rat

Tesko brate

Pljevlja

Bijelo polje

Rozaje sve srbi

Samo svo da krenu nemaju dje

Drzava

Da pale auta im

(glasovna poruka)…“

Hoće li Beogradski sindikat ovo uglazbiti?

(CdM, foto: privatna arhiva)