Skip to main content

Sarajevo se priprema da obeleži 40 godina od Zimskih olimpijskih igara, stižu gosti

Jugoslavija 08. jan 2024.
< 1 min čitanja

"Želimo da ponovo osetimo olimpijski dug, da ova godišnjica obeležavanja bude bogata kako sportskim, tako i kulturnim događajima"

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić poručila je da će Sarajevo 2024. godine, obeležavanjem 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara, pokazati da je i dalje srce Evrope.

Na konferenciji za novinare predstavljen je program obeležavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine, koji će se održati u februaru, prenosi Klix.ba.

„Ponosni smo što pripadamo porodici olimpijskih gradova, a danas na zimske olimpijske igre imamo samo najlepša sećanja. Želimo da ponovo osetimo olimpijski dug, da ova godišnjica obeležavanja bude bogata kako sportskim, tako i kulturnim događajima“, rekla je Karić.

Predsedavajući gradskog veća Sarajevo i organizacionog odbora obeležćavanja jubileja Jasmin Ademović poručio je da je Olimpijada predstavila Sarajevo u svetlu mladosti, mira, prijateljstva, ljubavi i svega što olimpizam nosi u sebi.

Sarajevo je tih dana bilo glamurozno mesto okupljanja sportista, turista i novinara iz celog sveta, rekao je Ademović.

„Sa ponosom možemo reći da će naši gosti biti prvi osvajač olimpijske medalje za Jugoslaviju Jure Franko, ali i britanski par u klizanju Džejn Torvil i Kristofer Din, kao i drugi dobitnici olimpijskih medalja, visoki zvaničnici međunarodnog olimpijskog komiteta, evropskog olimpijskog komiteta“, naglasio je Ademović.

(Radio 021, foto: Autonomija)