Skip to main content

Portparolka ODIHR za N1: Očekujemo da finalni izveštaj o izborima bude objavljen do kraja februara

Info 08. jan 2024.
< 1 min čitanja

"Priprema finalnih izveštaja o izborima je kompleksan zadatak, u liniji sa našom standardnom procedurom potrebni su meseci za finalizaciju"

Portparolka ODIHR Katja Andruš izjavila je za N1 da će se potruditi da završe finalni izveštaj o izborima u narednim nedeljama i očekuju da bude objavljen do kraja februara.

Andruš je za N1 rekla da je „saradnja ODIHR sa državnim vlastima važna u svakoj zemlji u kojoj posmatraju“.

„Naši razgovori sa ljudima uključenim u izbore, uključujući zvaničnike vlade i političare širom političkog spektra, kao i civilnim društvom i medijima, su glavni osnov informacija koje prikupimo i ključni element naše metodologije posmatranja izbora“, kaže ona.

Dodala je da se radi na finalnom izveštaju.

„Koji će sadržati našu procenu celog izbornog procesa, kao i preporuke da se poboljša u budućnosti, za dobrobit svih građana Srbije. Kao i uvek, ODIHR nudi pomoć vlastima u implementaciji tih preporuka. Priprema finalnih izveštaja o izborima je kompleksan zadatak, u liniji sa našom standardnom procedurom potrebni su meseci za finalizaciju. Međutim, mi ćemo učiniti svaki napor da završimo izveštaj u narednim nedeljama i očekujemo da bude objavljen do kraja februara“, rekla je ona.

(N1, foto: Autonomija)