Skip to main content

Rusofili spriječili nastup ukrajinskog benda u Budvi, Ambasada Ukrajine: Alarmantan signal za sve

Jugoslavija 15. феб 2023.
2 min čitanja

"Pozivamo crnogorske vlasti da hitno reaguju na ovaj incident i učine sve da osiguraju bezbjednost Ukrajinaca koji borave u Crnoj Gori"

Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori reagovala je zbog otkazivanja koncerta ukrajinskog benda „Ljapis“ koji je trebalo da bude sinoć održan u klubu „Palazzo“ u Budvi.

Naime, ispred zgrade kluba u Budvi, sinoć se okupila grupa građana kako bi iskazala nezadovoljstvo i spriječila nastup ukrajinskog benda.

Na snimcima koje CdM objavljuje može se čuti kako okupljeni u znak protesta uzvikuju „Srbi i Rusi braća zauvjek“. Iz ukrajinske ambasade su saopštili da se ovo okupljanje može protumačiti kao „direktna prijetnja ukrajinskim posjetiocima Budve„.

Iz Ambasade Ukrajine u Crnoj Gori ističu da su izuzetno zabrinuti zbog otkazivanja koncerata benda „Ljapis“ u Budvi 14.-15. februara 2023. godine. Ovaj slučaj je, kako poručuju, bez presedana.

„Smatramo neophodnim da jasno istaknemo: svaki pritisak na vlasnike kluba, gdje je trebalo da se održi nastup, i ukrajinske goste, kao i javno ispoljavanje agresije i govora mržnje, apsolutno su neprihvatljivi i moraju se kategorično osuditi. Akcija, koja je održana 14. februara uveče ispred zgrade ovog kluba može se protumačiti kao direktna prijetnja ukrajinskim posjetiocima Budve„, ocjenjuju iz ukrajinske ambasade.

Prema njihovim riječima, nemogućnost obezbjeđenja sigurnosti gostiju Budve i osoba koje su planirale da prisustvuju koncertu je, naglašavaju, izuzetno alarmantan signal za sve.

„Pozivamo crnogorske vlasti da hitno reaguju na ovaj incident i učine sve da osiguraju bezbjednost Ukrajinaca koji borave u Crnoj Gori“, naglasili su iz ukrajinske ambasade.

Vlahović: Što nijeste angažovali dvadeseti dio snaga koje ste slali na crnogorske građane?

Teška sramota za Vladu Crne Gore, MUP i MVP“, napisao je Miodrag Vlahović na Tviteru reagujući na to što je u Budvi otkazan koncert ukrajinskog benda „Ljapis“ koji je trebalo da bude sinoć održan u klubu “Palazzo” u Budvi.

Brukate Crnu Goru! Što niste angažovali dvadeseti dio policijskih snaga koje ste poslali na crnogorske građane, na Cetinje/Belveder, ili onih koje su obezbjeđivale patrijarha Perića, kada ste potpisali izdajnički “temeljni” ugovor“, napisao je Vlahović.

(CdM, Antena M, Foto: Ambasada ukrajine)