Skip to main content

Nezavisnost: Ima li u viziji RTS-a mesta i za radnike

Info 15. feb 2023.
2 min čitanja

"Ne treba više ni da se zagrebe. Sve više podela, sve više razlike, sve manje onoga zbog čega postojimo"

Povodom medijskih prepucavanja i optuživanja za zloupotrebe između Upravnog odbora i rukovodstva Radio-televizije Srbije, Sindikat “Nezavisnost” javnog medijskog servisa upitao ih je “da li u njihovoj viziji ima mesta za radnike RTS-a i za RTS uopšte”.

“Gospodo, radite svoj posao u interesu građana, u interesu RTS-a i u interesu svih zaposlenih. To vam je dužnost i obaveza, a treba da vam bude i čast”, poručili su iz sindikata Nezavisnost RTS-a.

Upozorili su da su svedoci kontinuiranog urušavanja ugleda javnog medijskog servisa i da sve na šta su ukazivali godinama sada izbija na površinu.

“Ne treba više ni da se zagrebe. Sve više podela, sve više razlike, sve manje onoga zbog čega postojimo”, navodi se u saopštenju.

Sindikat Nezavisnost je ocenio da se ispotavilo da “svi oni, koji su mislili da su veći od RTS-a, kojima je RTS usputna stanica i koji odlučuju o njegovoj sudbini, toga nisu dostojni”.

“Čega smo danas svedoci? Ponovo se priča o RTS-u. Ponovo u negativnom kontekstu. Ponovo kao o nečem lošem, kao teretu koje ovo društvo trpi. Pitanje je do kada? Čime je to RTS izazvao? Svime! Čineći neke stvari. Ne čineći neke druge stvari, radom, neradom, znanjem, neznanjem… Svojim vizijama i svojim halucinacijama. Svako je dao svoj doprinos u skladu sa svojim kapacitetima”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su ovih dana iz sredstava javnog informisanja saznali da i upravljačka i rukovodeća struktura imaju svoje viđenje budućnosti RTS-a, koja bi bila lepa da nije sve dalja od običnih radnika RTS-a.

“To bi bilo lepo da ta budućnost, obično svetla, kada se tako o njoj govori, nije sve dalja od nas, običnih radnika u RTS-u. ZAto se i pitamo da li u toj viziji ima mesta za radnike RTS-a i RTS uopšte. Za koliko radnika? Za koliku platu? Do kada?”, navodi se u saopštenju.

Iz sindikata Nezavisnost su na kraju upitali da li će i dalje da rede tako da daju povod svakome ko je nezadovoljan da dođe i to nezadovoljstvo ispoljava na njihovim radnim mestima.

(Autonomija)