Skip to main content

Rakić: Poslanici sedam meseci nemaju priliku da postave pitanja članovima Vlade

Info 23. феб 2023.
< 1 min čitanja

"Poslanici su na taj način „po ko zna koji put“ onemogućeni u vršenju svojih radnih obaveza, odnosno kontrole rada vlade i ministara"

Poslanica Demokratske stranke u Skupštini Srbije Dragana Rakić izjavila je da poslanici sedam meseci nemaju priliku da vladi i ministrima postave pitanja na sednicama parlamenta, koje bi trebalo da budu održavane svakog poslednjeg četvrtka u mesecu.

Rakić je novinarima ispred Predsedništva Srbije rekla da je to još jedna od zloupotreba skupštinskog poslovnika od strane predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića.

„Ovaj saziv traje već sedam meseci i nijednom se nije desilo da imamo sednicu koja je zakazana poslednjeg četvrtka u mesecu i to se ciljano izbegava. Najnovija sednica je zakazana za sutra, petak, a poslanici će raditi preko vikenda, sve u cilju da bi se izbeglo zasedanje skupštine preko radne nedelje, jer bi se verovatno desilo da sednica traje i četvrtkom“, kazala je ona.

Prema njenim rečima, poslanici su na taj način „po ko zna koji put“ onemogućeni u vršenju svojih radnih obaveza, odnosno kontrole rada vlade i ministara.

(Beta, Foto: N1)