Skip to main content

Radikali ostali i bez Žablja

Autonomija 05. нов 2008.
< 1 min čitanja

Lokalna vlast u opštini Žabalj biće promenjena pošto su SPS–PUPS, DSS–NS i SPO odlučile da napuste koaliciju s radikalima i formiraju je s demokratama. Koalicioni sporazum s DS-om potpisan je, potvrdili su juče našem listu funkiconeri te stranke. Tako se i u opštini Žabalj, posle Titela, Kikinde, Bačke Palanke, očekuje pad vlasti predvođene radikalima i socijalistima.
– Koalicioni sporazum potpisan je na nivou lokalnih odbora stranaka i dogovorena je nova skupštinska većina u Žablju, koju će čiti DS, SPS–PUPS, SPO, DSS, NS i grupa građana – kaže za “Dnevnik” predsednik Pokrajinskog odbora DS-a Dušan Elezović.
Po njegovim rečima, DS će imati svoje predstavnike na oba čelna mesta – na funkcijama predsednika opštine i predsednika žabaljske skupštine.
Kandidat za novog predsednika opštine Žabalj je Branko Stajić iz DS-a, naveo je za naš list lokalni funkcioner demokrata Vlada Vuković koji je učestvovao u pregovorima o formiranju nove skupštinske većine. On je dodao da će ostali koalicioni partneri u novoj vlasti učestvovati kroz zamenička mesta.
DS u velikoj većini lokalnih samouprava u Vojvodini predvodi vlast ili u njoj učestvuje. NJihov glavni politički rival s majskih izbora, SRS, predvodi vlast još samo u Odžacima i Vrbasu, uz učešće socijalista.
– Očekujem da će i tamo vrlo brzo doći do promena – kaže Elezović.

(Dnevnik)