Skip to main content

PZP: Zgrada parlamenta Vojvodine oštećena a Pastor se ne oglašava

Info 29. нов 2022.
< 1 min čitanja

"Pitamo Ištvana Pastora da li je gradska vlast tražila njegovo odobrenje da se Banovina 'slegne' i da se administracija i poslanici isele iz zgrade i da ne mogu da obavljaju tekuće poslove, po svemu sudeći ni da održavaju sednice Skupštine Vojvodine"

Pokret za preokret (PZP) pitao je danas predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora „kako to da se do sada nije oglasio“ povodom oštećenja zgrade pokrajinskog parlamenta koja je sada „nebezbedna i neupotrebljiva“, zbog izgradnje podzemne garaže.

Takođe je pitao i Pokrajinsku vladu u kakvom stanju je zgrada Skupštine Vojvodine imajući u vidu da je raspisan tender za izradu elaborata o stanju konstrukcije ovog objekta i zašto kriju od javnosti izgled zgrade sa unutrašnje strane.

„Pokrajinska administracija je prvi zahtev za ponudu izrade elaborata uputila 16. novembra 2022. i on se odnosio na zapadno krilo, dok je već 23. decembra 2022. objavljen zahtev za elaborat za celu zgradu Banovine. Sada je sasvim jasno da Pokrajinska vlada i rukovodstvo Skupštine Vojvodine nešto skrivaju od javnosti„, naveo je PzP.

Kako je rečeno, to proističe iz samog zahteva za ponudom jer se u njoj traži procena stanja konstrukcije i to ne više samo za zapadno krilo, iz kojeg su iseljeni zaposleni i u koji je zabranjen ulaz, već za celu zgradu, dok se u tenderskoj dokumentaciji traži merenje sleganja objekta.

„Pitamo Pokrajinsku vladu zašto traže merenje ‘sleganja objekta’, kada gradska vlast tvrdi da je ono u ‘planiranim granicama’. Pitamo Ištvana Pastora da li je gradska vlast tražila njegovo odobrenje da se Banovina ‘slegne’ i da se administracija i poslanici isele iz zgrade i da ne mogu da obavljaju tekuće poslove, po svemu sudeći ni da održavaju sednice Skupštine Vojvodine“, naveo je PZP.

(Autonomija, foto: Beta)