Skip to main content

Novosadska premijera nagrađivanog filma Kristina

Kultura 29. nov 2022.
< 1 min čitanja

"Reč je o filmu koji je "neverovatnom brzinom zadobio pažnju svetske javnosti", a koji je zasnovan na stvarnoj ličnosti koja u filmu glumi samu sebe"

Novosadska premijera domaćeg dugometražnog ostvarenja “Kristina”, biće održana 8. decembra, u 19.00 časova u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada, u organizaciji Međunarodnog festivala kratkometražnog igranog filma Filmski Front.

Kako je saopšteno iz Filmskog fronta, reč je o filmu koji je “neverovatnom brzinom zadobio pažnju svetske javnosti”, a koji je zasnovan na stvarnoj ličnosti koja u filmu glumi samu sebe.

“Sinopsis nam otkriva da je Kristina transrodna seks radnica koja živi sa mačkom, sakuplja antikvitete i odlazi na seanse nehipnotičke regresije. Posle jedne seanse, upoznaje Marka i u tom trenutku se rađa platonska ljubav između ovo dvoje ljudi čiji slučajni susreti tek predstoje”, dodaje se.

Glavnu ulogu u filmu tumači Kristina Milosavljević, reditelj je Nikola Spasić, a scenaristkinja filma Milanka Gvoić.

Svetsku premijeru film “Kristina” imao je na festivalu FID u Marseju u julu ove godine, na kom je osvojio Grand Prix, dok je reditelju Nikoli Spasiću na Festivalu evropskog filma u Sevilji pripala nagrada za najboljeg reditelja prvog ili drugog filma.

“Kristina” se trenutno paralelno prikazuje na nekoliko festivala u Italiji i Španiji, a nedavno je imala domaću premijeru na Festivalu autorskog filma.

(Autonomija, foto: Filmski front)