Skip to main content

Predstavnici Skupštine Vojvodine sa članovima AER-a

Autonomija 18. сеп 2008.
< 1 min čitanja

Potpredsednica Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević razgovarala je danas sa generalnim sekretarom Skupštine evropskih regija (AER) Klausom Klipom o nastavku saradnje Vojvodine i te organizacije koja okuplja više od 250 regiona iz čitave Evrope. Sedlarevićeva, koja u Valensiji učestvuje u radu dvodnevne Konferencije o jednakim mogućnostima žena i muškaraca, predstavila je Klipu sastav i ciljeve novoformiranog saziva Skupštine i Izvršnog veća AP Vojvodine, navodi se u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za informacije. Ona je najavila da će jedan od prioriteta u radu pokrajinske administracije biti dalje jačanje regionalne i međunarodne saradnje koja značajno doprinosi razvoju Vojvodine kao moderne, građanske i evropske regije.
Generalni sekretar AER-a ocenio je saradnju te organizacije i vojvođanskog parlamenta kao veoma uspešnu i dodao da bi je trebalo istom merom nastaviti. Sedlarevićeva je razgovarala i sa koordinatorom Komiteta 2 AER-a Stefanom Kulsom o mogućnostima da Vojvodina bude domaćin jedne od narednih konferencija tog tela, koje se bavi socijalnom politikom i javnim zdravljem.
Govoreći o detaljima konferencije u Valensiji, Sedlarevićeva je izjavila da je njena tema obezbeđivanje jednakih mogućnosti pri zapošljavanju i radu, bez rodne diskriminacije.
Sedlarevićeva je dodala da su nejednake mogućnosti za zapošljavanje žena i muškaraca problem sa kojima se suočavaju i na čijem rešavanju intenzivno rade sva razvijena društva. Predviđeno je da, nakon prezentacije najboljih praksi evroregiona, bude usvojena Valensijska deklaracija o jednakom pristupu tržištu rada za žene i muškarce. Kako piše u saopštenju, drugog dana Konferencije u Valensiji biće održani izbori za predsednika i potpredsednike Komiteta 2 AER-a i dogovorene dalje aktivnosti.

(Beta)