Skip to main content

Poznate sve procedure za ulazak na festival Exit

Kultura 01. јул 2021.
3 min čitanja

EXIT je objavio zvanične procedure za ulazak posetilaca na ovogodišnji festival. Ulaz na Tvrđavu od 8. do 11. jula biće ograničen na one koji ili poseduju „digitalni zeleni sertifikat“, što znači da su vakcinisani ili preležali kovid-19, i na one koji imaju negativan brzi antigenski ili PCR test.

EXIT je saopštio da je za kupce ulaznica obezbedio besplatne brze testove u Novom Sadu, dok će oni koji ulaze s pozivnicama te testove moći da urade u pojedinim laboratorijama u više od 20 gradova u Srbiji, o čemu čitajte na sajtu EXIT-a.

Proces zamene vaučera za festivalske narukvice biće vremenski znatno duži i podrazumevaće više provera u odnosu na ranije godine, navedeno je. Zbog toga, EXIT apeluje na sve posetioce da zamenu obave od ponedeljka 5. jula do srede 7. jula. Svima koji vaučere ne zamene do četvrtka, 8. jula do 20 časova, festival ne garantuje da će moći da uđu tokom prve večeri, usled stvaranja ogromnih gužvi, dodaje se u saopštenju.

EXIT festival je obezbedio tri lokacije u Novom Sadu na kojima će posetioci moći da zamene vaučere za festivalske narukvice. Zamenska mesta će se nalaziti na Trgu Slobode od ponedeljka 5. jula do četvrtka 8. jula, zatim ispred Petrovaradinske tvrđave od utorka 6. jula do nedelje 11. jula, kao i na Novosadskom sajmu od utorka 5. jula, do nedelje 11. jula, i to samo za one koji će raditi brze testove.

Posetioci iz Srbije

Uslovi za ulazak posetilaca iz Srbije, uz „digitalni zeleni sertifikat“ ili testove, za preuzimanje festivalskih narukvica ili direktan ulaz na festival biće potreban i lični dokument.

Za sve kupce vaučera i ulaznica koji će morati da rade brzi antigenski test, EXIT je osigurao besplatno testiranje u Hali 1 Novosadskog sajma od srede 7. jula do nedelje 11. jula, svaki dan od 10 do 18 sati. Za sve koji na festival dolaze s pozivnicom, EXIT je, takođe od 7. do 11. jula, obezbedio testiranje u pojedinim laboratorijama, po povoljnijim cenama.

Posetioci van Srbije

Strani posetioci će na zamenskim mestima za festivalske vaučere, odnosno na kapijama festivala za one s jednodnevnim ulaznicama, pokazivati dokumenta koja su koristili prilikom ulaska u Srbiju, kao što su PCR test ne stariji od 72 sata, ili potvrde da su vakcinisani.

Strani posetioci iz zemalja kojima je ulazak u Srbiju slobodan, kao što su Bosna i Hercegovina, Crna Gora ili Makedonija, moraće da urade brzi antigenski test u Novom Sadu, prema istim uslovima kao državljani Srbije. Onima koji su kupili vaučer ili ulaznicu, test će biti besplatan na Novosadskom sajmu, a ako na festival dolaze s pozivnicom, moći će da se testiraju u navedenim ovlašćenim laboratorijama.

Veliki broj imunizovanih posetilaca iz Srbije

Rezultati ankete koju je EXIT nedavno sproveo među kupcima ulaznica u Srbiji pokazali su da je više od 70 odsto njih imunizovano. Čak 64 odsto je primilo vakcinu, a osam odsto preležalo kovid-19 u prethodnih šest meseci, navodi se u saopštenju.

EXIT, kao deo Ujedinjenih festivala Srbije, dobio je od Kriznog štaba saglasnost za održavanje ovog leta, prateći bezbednosni protokol Safe Events Serbia, utemeljen na najnovijim naučnim istraživanjima sprovedenim širom Evrope, koja su pokazala da će, uz kontrolisan i ograničen ulazak, kako je predstavljeno danas, festivali biti najbezbednija mesta okupljanja u zemlji, stoji u saopštenju.

Dve decenije Exita

Velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala biće održana od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila neka od najvećih svetskih i regionalnih imena, kao što su David Guetta, DJ Snake, Sabaton, Nina Kraviz, Jonas Blue, Paul Kalkbrenner, Tyga, Solomun, Amelie Lens, Maceo Plex, Denis Sulta, DJ Topic, Robin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul van Dyk, Artbat, Sheck Wes, Laibach, Amira Medunjanin, Hladno pivo, Rundek & Ekipa, Senidah, Van Gogh, Vojko V, Buč Kesidi i mnogi drugi.

(Autonomija)