Skip to main content

Posrednici iz EP: Radni dokument nije sporazum

Aktuelno 09. сеп 2021.
< 1 min čitanja

„Radni dokument“, koji je u utorak poslat učesnicima Međustranačkog dijaloga u Srbiji jeste dokument za diskusiju za sledeći sastanak u Beogradu 17. i 18. septembra, čija je svrha da pokuša da fokusira debate na dve ključne oblasti – medije i izborne uslove, saopštili su večeras posrednici iz Evropskog parlamenta.

U saopštenju koji su potpisali posrednici iz Evropskog parlamenta, poslanici Vladimir Bilčik i Tanja Fajon, kao i bivši poslanici u Evropskom parlamentu Knut Flekenštajn i Eduard Kukan, navodi se da radni dokument nije isto što i politički sporazum.

„Ovaj dokument pruža moguće orijentacije učesnicima dijaloga. Ni manje ni više. Međutim, na samim učesnicima dijaloga je da pronađu međusobni dogovor. Naša uloga je da asistiramo i pomognemo na putu ka postizanju takvog sporazuma“, naveli su u saopštenju.

Dodali su da žele najbolje za Srbiju i da „nisu ovde da nameću neke specifične stavove ili unapred pripremljena rešenja“.

Posrednici iz Evropskog parlamenta kazali su da su otvoreni za raspravu o svim predlozima i konkretnim sugestijama, koje mogu doprineti boljim uslovima za političku konkurenciju u Srbiji uoči sledećih izbora.

„Cilj je imati smislene, konstruktivne diskusije orijentisane na rezultate u Beogradu i, ako je moguće, postići politički dogovor“, zaključili su posrednici EP u saopštenju.

(Beta, Foto: N1)