Skip to main content

Pokret Bravo: Vlada da prestane sa diskriminacijom medija

Vojvodina 25. nov 2023.
< 1 min čitanja

"Vlada vrši pritisak na poljoprivrednike u okviru pregovora, ali i na određene medije i širu javnost"

Građanski pokret Bravo pozvao je danas Vladu Srbije i premijerku Anu Brnabić da prestanu sa gušenjem informisanja i diskriminacijom novinara pojedinih medija.

“U susret sutrašnjem sastanku predstavnika vlade i poljoprivrednika u Kisaču, vlada je zabranila određenim medijima – 021 iz Novog Sada, Nova i N1 iz Beograda – da prisustvuju pregovorima, iako je prisustvo medija unapred dogovoreno”, naveo je Bravo u saopštenju za javnost.

Ocenili su da tim potezom vlada vrši pritisak na poljoprivrednike u okviru pregovora, ali i na određene medije i širu javnost.

Vlast po ko zna koji put dokazuje da im je pre svega stalo da sakriju činjenice i informacije od javnosti koja želi da zna šta i kako se odlučuje u njeno ime”, piše u saopštenju.

Prema njihovim rečima, pošto je poljoprivreda šire društveno pitanje, o tom pitanju bilo koja vlast mora javno i bez skrivenih pritisaka da govori i izlazi u javnost.

“Pozivamo pre svega vladu da prestane sa pritiscima na poljoprivrednike i medije, da na pregovorima budu prisutni svi mediji, a ne samo oni koji bi trebalo da prenesu informacije kako to vlastima odgovara”, navodi se u saopštenju.

Kako je danas izvestio N1, na predlog Vlade Srbije većina predstavnika poljoprivrednika je odlučila da novinari N1, Nove S i 021 iz Novog Sada ne prisustvuju pregovorima vlasti i paora koji protestuju od 12. novembra.

(Autonomija/Beta)