Skip to main content

Birodi: REM da spreči TV Pink da propogandu predstavlja kao dokumentarac

Info 25. nov 2023.
< 1 min čitanja

"Emitovao prilog u kojem se predstavlja postignuće vlasti kao dokumentarni program"

Biro za društvena istraživanja (Birodi) pozvao je danas Regulatorno telo za elektronske medije (Rem) da spreči predstavljanje propagandnih sadržaja o vlasti u Nacionalnom dnevniku na TV Pink kao dokumentarni program.

„U okviru monitoringa izveštavanja televizija sa nacionalnim pokrivanjem i N1 Birodi je utvrdio slučaj u kojem je pružalac medijskih usluga TV Pink 25. novembra u informativnoj emisiji u 13.00 časova emitovao prilog u kojem se predstavlja postignuće vlasti kao dokumentarni program“, naveo je Birodi.

Kako je istakao, „na ovaj način Pink pokušava da obmane javnost i da propagandu vlasti podvede pod dokumentarni program u okviru informativnog programa“.

Time Pink takođe „poveća udeo niskozastupljenog dokumentarnog programa u ukupnom programu TV, što je nedopustivo, jer je prilog koji je naznačen emitovan u okviru informativnog programa“.

„Pozivamo REM, tačnije službu zaduženu za Nadzor i analizu pružalaca medijskih usluga, da reaguje i adekvatno tretira ovakvo postupanje Pinka“, naveo je Birodi.

(Beta)